Aankoopbegeleiding

Aankoop begeleiding

Een woning kopen in Spanje, hoe gaat dat?

Eenvoudig & simpel

Als je hebt besloten een woning aan te kopen aan de Costa del Sol dan wil je bij dit proces natuurlijk het liefst gefaciliteerd worden door ervaren specialisten. Het aankoopproces van een woning in Spanje is namelijk heel anders dan je in Nederland gewend bent. Je krijgt te maken met een vreemde taal, een andere cultuur, een onbekende woningmarkt en allerlei regels en procedures. Dit allemaal kan de zoektocht en aankoop van je ideale woning onnodig moeilijk maken. Wij bieden de oplossing om zorgeloos tot een koop te komen. Wij zorgen daarbij met ons team voor een zeer deskundige aankoopbegeleiding.

We maken het voor je eenvoudig en simpel door gebruik te maken van onze specialistische kennis en uitgebreide netwerk. Waarbij we je verder begeleiden en ontzorgen in elke fase van het aankoopproces met een duidelijke en vaste werkwijze.

Werkwijze aankoopbegeleiding

We richten ons met name op de realisatie van nieuwbouwwoningen in de provincie Málaga met Estepona als centraal gelegen punt aan de Costa del Sol. Maar daarnaast kun je bij ons ook terecht voor bestaande bouw in deze regio. Met ons uitgebreide netwerk van vakmensen en specialisten aan de Costa del Sol, selecteren we uitsluitend kwalitatief hoogwaardige woningen. Je vakantiewoning verhuren op de momenten dat je er niet bent? Ook dat is mogelijk bij ons.

Kosten koper Spanje

Naast de overeengekomen aankoopprijs dien je globaal rekening te houden met de zogenaamde kosten koper. Deze kosten omvatten ongeveer 14,8% van de aankoopprijs voor een nieuwbouwwoning en 10,6% voor bestaande bouw. Deze kosten bestaan uit:

Nieuwbouw

  • 10% overdrachtsbelasting (iva)
  • 1.2% nieuwbouwregistratie 1e eigenaar
  • 0.6% notariskosten & registratie kadaster
  • 3% service fee (inclusief aankoopbegeleiding, advocaat, taxatie, financieringsaanvraag en machtiging)

Bestaande bouw

  • 7% overdrachtsbelasting (iva)
  • 0.6% notariskosten
  • 3% service fee (inclusief aankoopbegeleiding, advocaat, taxatie, financieringsaanvraag en machtiging)

Bekijk het aanbod

Wij zijn er om jou te helpen

Vragen? Wij helpen je graag.

+31 645 954 689
Sluit dagelijks om 18.00 uur

info@turnkeydelsol.com
Reactie binnen 24 uur