Booking boekt recordomzet en maakt voor het eerst sinds coronacrisis weer winst

Geschreven door:
Geschreven door:Tanja Begheijn

De coronajaren zijn duidelijk voorbij voor hotelboekingssite Booking. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf boekte het afgelopen jaar meer omzet dan in 2019. Dat was het laatste jaar voor de coronacrisis, maar ook het jaar dat Booking een recordomzet boekte.
De reisbeperkingen die tijdens de coronapandemie werden ingevoerd, raakten Booking hard. Bijna een kwart van de banen werd geschrapt, waaronder duizenden banen bij de Nederlandse vestigingen van het bedrijf.

Nu wereldwijd bijna alle coronamaatregelen zijn opgeheven, lijkt het tij voor Booking gekeerd. De omzet steeg in 2022 naar ruim 17 miljard euro. Alleen de winst is nog niet terug op het niveau van voor de coronacrisis. Er bleef een winst over van 2,9 miljard euro. Dat is bijna 40 procent lager dan de winst in 2019.

De toekomst ziet er goed uit voor het bedrijf. In januari kwamen er meer boekingen binnen dan ooit. Het bedrijf verwacht in de eerste drie maanden van dit jaar dan ook 30 procent meer omzet te boeken dan in dezelfde periode afgelopen jaar.

Deel dit artikel

Bekijk ook eens deze blogs