Caminito del Rey

Geschreven door:
Geschreven door:Tanja Begheijn

De Caminito del Rey, wat de “Koningsroute” betekent, is een historische wandelroute die hoog boven de El Chorro-kloof loopt. Deze route staat bekend om zijn spectaculaire uitzichten op de steile rotsen en de turquoise wateren van de rivier de Guadalhorce. Het pad is 7,7 kilometer lang en biedt een onvergetelijke ervaring voor avontuurlijke reizigers.

Deze route is geen wandeling in het park. Het vereist moed, een goede conditie en een gezonde dosis avonturiersgeest. Steile kliffen, smalle paden en een indrukwekkende hangbrug maken deel uit van de route, wat zorgt voor de ultieme adrenalinekick. Maar maak je geen zorgen, de route is volledig gerenoveerd en gemarkeerd om de veiligheid van de wandelaars te waarborgen.

Tijdens je avontuur op de Caminito del Rey word je getrakteerd op een ongelooflijk uitzicht op de omringende natuur. Vanaf de kliffen en hangbruggen kijk je uit over de schilderachtige valleien, ravijnen en bossen van de El Chorro-kloof. Vergeet je camera niet want deze plekken bieden fotomomenten die je niet wilt missen!

Als je van plan bent om de Caminito del Rey te trotseren, is het belangrijk om voorbereid te zijn. Zorg ervoor dat je van tevoren een reservering maakt, want het aantal wandelaars er dag is beperkt.

Deel dit artikel

Bekijk ook eens deze blogs