De leukste bezienswaardigheden in Marbella

Geschreven door:
Geschreven door:Tanja Begheijn

Marbella staat bekend om zijn prachtige stranden, rijke cultuurgeschiedenis en bruisende nachtleven. Dit zijn naar onze mening de beste bezienswaardigheden die deze stad te bieden heeft.

• De oude stad: De historische binnenstad van Marbella heeft een charme die onweerstaanbaar is. De kronkelende straatjes, witgekalkte huizen, sfeervolle pleinen en gezellige restaurants maken het een geweldige plek om te verkennen.
• De stranden: Marbella heeft een aantal van de mooiste stranden in Spanje. De gouden zandstranden en turquoise wateren bieden de perfecte gelegenheid om te ontspannen en te genieten van de zon.
• De jachthaven: Puerto Banus is een van de meest prestigieuze jachthavens in Europa en biedt luxueuze restaurants, designerwinkels en nachtclubs.
• Het Bonsai Museum: Het Bonsai Museum van Marbella herbergt een indrukwekkende collectie bonsaibomen van over de hele wereld.
• De kerk van de Heilige Maagd van de Incarnatie: Dit is de belangrijkste kerk van Marbella, gebouwd in de 16e eeuw. De prachtige architectuur en de rijke geschiedenis maken het een must-see attractie.
• Het kasteel van Arabië: Een historische vesting die dateert uit de 10e eeuw en gebouwd werd door de Arabieren. Het biedt een prachtig uitzicht op de stad en de kust.
• Het Museo del Grabado Español Contemporáneo: Dit museum is gewijd aan hedendaagse Spaanse gravures en biedt een unieke kijk op de kunstscene van het land.

Tot slot, vanwege de vele bezienswaardigheden en activiteiten die de stad te bieden heeft, is Marbella het perfecte vakantieoord voor elke reiziger die op zoek is naar een onvergetelijke ervaring.

Deel dit artikel

Bekijk ook eens deze blogs