Dingen die je moet weten over Estepona

Geschreven door:
Geschreven door:Tanja Begheijn

Wie aan Andalusië denkt, denkt aan zon en zee maar zeker ook aan witte huisjes, smalle straatjes en felgekleurde bloemen. Estepona biedt dit alles én nog veel meer.

Aan vrijwel alle gevels hangen kleurige bloembakken met planten. Estepona heeft dan ook de bijnaam ‘de tuin van de Costa del Sol’ (El jardín de la Costa del Sol).

Veel steden aan de Costa del Sol zijn tot grote spijt hun authenticiteit verloren. Dit door de massatoerisme dat de regio heeft overvallen. Gelukkig zijn er nog wel uitzonderingen en daar is Estepona er een van.

Dat is te danken aan het bestuur van de stad. Zij willen dat Estepona een fijne omgeving is voor zowel de inwoners van de stad als de toeristen. Dit betekent geen hoogbouw, veel recreatiemogelijkheden en veel leuke pleintjes. Wat dit oplevert is een prachtig Spaans stadje met veel uitgaansmogelijkheden, dat toch familievriendelijk is en vol zit met leuke en sfeervolle plekken. Zo vergeet je bijna dat de stad zomers maar liefst 100.000 inwoners telt.

Pacha

De Pachá-groep is bezig om een megastrandproject te ontwikkelen in Estepona van maar liefst 25 miljoen euro. Ze willen het bestaande Laguna Village-terrein omvormen tot een van de grootste luxe toeristische complexen in Zuid-Spanje.

New Golden Mile

Luxe en diversiteit. Dat zijn wellicht de 2 beste termen om de New Golden Mile te beschrijven. Dit gebied tussen San Pedro de Alcántara en het centrum van Estepona is momenteel het epicentrum van luxe vastgoed-ontwikkelingen in Costa del Sol.

Estepona heeft de laatste jaren een grote aantrekkingskracht op huurders, investeerders en huizenkopers ontwikkeld. Om deze groei te begrijpen, moeten we ons richten op het meest aantrekkelijke gebied van Estepona: de Nieuwe Gouden Mijl (New Golden Mile).

En we maken geen grapje, Estepona heeft de beste prijzen in vergelijking met de andere populaire bestemmingen aan de Costa del Sol. De nieuwe Golden Mile is een veilige gok voor investeringen in onroerend goed.

Deel dit artikel

Bekijk ook eens deze blogs