Elektrisch rijden

Geschreven door:
Geschreven door:Tanja Begheijn

Elektrisch rijden wordt steeds populairder, ook in Spanje. Met zijn prachtige landschappen en lange kustlijnen, is Spanje een fantastische bestemming om te ontdekken met een elektrische auto. In Nederland zijn de meeste eigenaren van elektrische auto’s eraan gewend dat er haast overal wel een laadpaal in de buurt te vinden is. In Spanje is dit helaas (nog) niet het geval. Hier zijn enkele tips voor een plezierige elektrische rijervaring in Spanje:

  • Plan je reis vooruit: Voordat je op pad gaat, is het belangrijk om je reis goed te plannen. Zorg ervoor dat je de laadmogelijkheden langs je route kent en bekijk waar en wanneer je kunt stoppen om je elektrische voertuig op te laden. Er zijn veel handige apps beschikbaar die je hierbij kunnen helpen, zoals Chargemap en Plugshare.
  • Houd rekening met de warme temperaturen: Spanje staat bekend om zijn warme klimaat, vooral tijdens de zomermaanden. Houd er rekening mee dat de batterij van je elektrische voertuig sneller kan leegraken in extreme hitte. Laad je voertuig daarom regelmatig op, vooral tijdens lange ritten en hoge temperaturen.
  • Maak gebruik van de groeiende laadinfrastructuur: Spanje heeft de afgelopen jaren een sterk netwerk van laadstations ontwikkeld. Er zijn tal van laadpalen beschikbaar in grote steden en langs snelwegen. Maak hier gebruik van en zorg ervoor dat je weet waar deze laadstations zich bevinden voordat je op pad gaat.
  • Overweeg om een laadpas te gebruiken: Veel laadstations in Spanje werken met laadpassen. Het is handig om er een aan te schaffen voordat je op reis gaat. Met een laadpas kun je gemakkelijk en snel je voertuig opladen bij verschillende laadstations zonder dat je steeds apart hoeft af te rekenen.
  • Respecteer de lokale regels en voorschriften: Elk land heeft verschillende regels en voorschriften met betrekking tot elektrisch rijden. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van deze regels en respecteer ze tijdens je reis. Denk hierbij aan parkeerplaatsen speciaal voor elektrische voertuigen en eventuele beperkingen in binnensteden.

Deel dit artikel

Bekijk ook eens deze blogs