Feria in Malaga

Geschreven door:
Geschreven door:Tanja Begheijn

De Feria in Malaga is een van de meest geliefde en opwindende evenementen in Zuid-Spanje. Elk jaar in augustus komt de stad tot leven met kleurrijke kostuums, dans, muziek en heerlijk eten. Het is een week vol feestelijke activiteiten die de lokale bevolking en toeristen aantrekken.

Het hoogtepunt van de Feria is ongetwijfeld de kleurrijke optocht, waarin deelnemers gekleed zijn in traditionele Andalusische kostuums. Dit spektakel van dansende paarden, vrolijke muziek en prachtig versierde rijtuigen is adembenemend om te zien. De straten van Malaga worden overspoeld met mensen die genieten van de optocht en de festiviteiten.

Gedurende de Feria wordt het plein La Malagueta omgetoverd tot een bruisend feestterrein. Hier kun je genieten van de lekkerste lokale gerechten, zoals gegrilde sardientjes en traditionele paella, terwijl je luistert naar de vrolijke flamenco-optredens en zelfs een dansles volgen om de echte Andalusische sfeer te ervaren.

De Feria in Malaga is niet alleen feest, maar ook een viering van traditie en passie. Het is een geweldige gelegenheid om de lokale cultuur te ervaren, jezelf onder te dompelen in de Spaanse manier van leven en herinneringen te maken die een leven lang meegaan. Mis deze kans niet om de Feria in Malaga te bezoeken en te genieten van he feest van het jaar. De Feria vindt plaats van 11 tot 19 augustus.

Deel dit artikel

Bekijk ook eens deze blogs