klimmuur

Geschreven door:
Geschreven door:Tanja Begheijn

Estepona legt op het moment de laatste hand aan de bouw van de grootste klimmuur van Spanje. Het stadsbestuur benadrukt dat deze infrastructuur zowel qua kenmerken als afmetingen nationaal toonaangevend zal zijn. De klimmuur is gelegen in het Parque Ferial y Deportivo de Estepona.

“Het wordt een uniek ruimte. Tot nu toe is er geen enkele klimmuur in Spanje die de drie categorieën snelheid, moeilijkheidsgraad en bolderen omvat. Hiermee kunnen we wedstrijden organiseren en alle vormen van de klimsport beoefenen”, vertelde Francisco Jiménez; een van de leden van de plaatselijke klimverenigingen, aan de krant Diario SUR.

De totale oppervlakte bedraagt 662 vierkante meter. De verdeling is als volgt: snelheidszone (115 vierkante meter), moeilijkheidszone (363 vierkante meter) en bulderzone (184 vierkante meter).

Voor de klimmuur is gebruik gemaakt van extreem precieze 3D-modellering en een stevige structuur van 130.000 kilo staal met een lichtgevende coating. Er is ook een overdekt gedeelte en de muur kan ook ’s avonds worden gebruikt, door het verlichtingssysteem. De investering voor de klimmuur bedraagt zo’n 1,6 miljoen euro.

Deel dit artikel

Bekijk ook eens deze blogs