Mooie wandelroutes in omgeving Estepona

Geschreven door:
Geschreven door:Tanja Begheijn

Estepona is een prachtige plek om te wandelen en te genieten van de natuur. Er zijn talloze wandelpaden en routes in de omgeving, die voor elk niveau geschikt zijn. Hierbij onze favorieten.

1. De eerste wandelroute is de Sierra Bermeja Trail. Deze wandelroute slingert door de bergen en biedt een adembenemend uitzicht over de stad Estepona en de Middellandse Zee. De tocht duurt ongeveer zes uur, maar het is de inspanning meer dan waard.

2. Als u in de buurt van het stadscentrum bent, kunt u genieten van een wandeling langs de Paseo Marítimo. Deze promenade loopt langs de kust en biedt een prachtig uitzicht op de zee. U kunt hier lekker wandelen, fietsen, hardlopen of gewoon ontspannen op een bankje en genieten van de zon.

3. Ten zuiden van Estepona vindt u het strand Playa del Cristo. Hier vindt u een wandelpad dat langs de kust loopt. Het pad is gemakkelijk begaanbaar en biedt een prachtig uitzicht op de zee en de omgeving. Het is mogelijk om deze route te combineren met een bezoek aan het indrukwekkende kasteel van Estepona.

4. Verder landinwaarts kunt u de wandelroute van Rio Genal volgen. Deze route loopt door een prachtig landschap van grotten, watervallen en rivieren. Het pad is ongeveer acht kilometer lang en duurt ongeveer drie uur. Deze wandeling biedt de mogelijkheid om de pittoreske dorpen in de omgeving te bezoeken.

5. Ten slotte willen we ook de route van Montemayor aanbevelen. Deze route loopt door de bergen en biedt een prachtig uitzicht op Estepona. Het pad is ongeveer zeven kilometer lang en duurt ongeveer vier uur. Er is onderweg voldoende gelegenheid om te picknicken en te genieten van de prachtige natuur.

Deel dit artikel

Bekijk ook eens deze blogs