Spaanse regering publiceert de zomertijdregeling-data tot 2026 maar hoe is het met de afschaffing?

Geschreven door:
Geschreven door:Tanja Begheijn

Spaanse regering publiceert de zomertijdregeling-data tot 2026 maar hoe is het met de afschaffing?

Weet je nog, in 2019 werd een Europese enquête gehouden waarin het overgrote merendeel vóór afschaffing van de zomertijdregeling bleek te zijn. Maar er werd door het Europees parlement toen nog geen beslissing genomen, iets wat zou moeten gebeuren in 2021. Maar de corona-pandemie heeft ervoor gezorgd dat niemand meer praat over die afschaffing. Sterker nog, de Spaanse regering heeft recent nog in de Staatscourant BOE de zomertijdregeling-data gemeld tot en met 2026.

Het leek zo mooi, er moest een einde komen aan de zomertijdregeling en dus zouden we de klok niet meer twee keer per jaar hoeven te veranderen, een keer een uurtje terug en een keer een uurtje vooruit. Maar sinds dat daar in de Europese Unie over gediscussieerd werd er niets meer vernomen van de plannen om de zomertijdregeling af te schaffen.

Dat betekent dat in 2023 in het weekend van 26 op 27 maart de klok gewoon weer een uur vooruit moet worden gezet, van 2 naar 3 uur. De zomertijd zal eindigen in de nacht van 29 op 30 oktober wanneer de klok weer een uur achteruit zal gaan, van 3 naar 2 uur

Deel dit artikel

Bekijk ook eens deze blogs