spaanse snelweg

Geschreven door:
Geschreven door:Tanja Begheijn

Sinds kort is er in het midden van verschillende Spaanse wegen een grote rode lijn zichtbaar op het midden van de weg. De lijn is geschilderd op meerdere wegen in Spanje waaronder de A-355 in de provincie Malaga, ter hoogte van Coín richting Marbella. Het is de eerste in Andalusië, maar er worden mogelijk meer geplaatst op andere gevaarlijkere wegen in de regio. Ook in andere Spaande regio’s zijn soortgelijke maatregelen genomen.

Het doel van de grote rode lijn is om het aantal ongevallen en verkeersdoden op deze weg, waar inhalen bijzonder gevaarlijk is, zoveel mogelijk te verminderen. Eerder was er op de A-355 in de provincie Málaga een dubbele doorgetrokken streep die aangaf dat inhalen verboden was op dit vier kilometer lange traject. Ondanks dit verbod was er vorig jaar een hoog aantal ongevallen op deze locatie. Daarom is de nieuwe rode lijn aangebracht.

De rode lijn heeft dezelfde regels als de dubbele witte doorgetrokken streep, maar met deze opvallende kleur wordt het inhaalverbod benadrukt en een snelheidsvermindering (hopelijk) bevordert. Het is altijd belangrijk om de verkeersregels te volgen, maar bij een rode lijn zoals deze moet men extra voorzichtig zijn, zowel vanwege het gevaar dat de lijn aangeeft als omdat het een traject is dat eer bewaakt zal worden en dus vatbaar is voor boetes.

Deel dit artikel

Bekijk ook eens deze blogs