Spanje op nummer één in Nederland bij vooruitboekingen zomervakanties

Geschreven door:
Geschreven door:Tanja Begheijn

De vraag naar vakanties in Nederland is momenteel aanzienlijk, zo blijkt uit de stijging van het aantal vooruitboekingen voor 2023 bij de reisorganisatie Prijsvrij/D-reizen Groep. De organisatie heeft gekeken naar de opvallendste trends in de vooraf geboekte vakanties voor 2023 waaruit geconcludeerd kan worden dat het vasteland van Spanje, de Balearen en de Canarische Eilanden nog steeds de hoogste posities bekleden.

De boekingen voor 2023 tonen aan dat het moment waarop Nederlanders een vakantie boeken eerder plaatsvindt dan voorheen. Het aantal vooruitboekingen bij zowel Prijsvrij als D-reizen voor de zomervakantie is meer dan verdubbeld in vergelijking met vorig jaar en zelfs vier keer zo hoog als in 2018. Volgens Joep Kelder, Director Online Marketing & Sales van Prijsvrij/D-reizen Groep, boeken veel klanten nu al voor kerstmis hun vakantie voor 2023, terwijl dit in voorgaande jaren pas na nieuwjaar gebeurde.

Spanje is al jaren de populairste bestemming voor vooruitboekingen voor de zomervakantie. Dit blijft zo in het huidige vooruitboekseizoen, maar het verschil met Griekenland wordt steeds kleiner. Griekenland wordt nog nooit zo vaak gekozen. De top 5 wordt gecompleteerd door de Canarische Eilanden (uiteraard is dat Spanje), Turkije en Italië.

Deel dit artikel

Bekijk ook eens deze blogs