Sportief uitje, Benahavís Riverwalk

Geschreven door:
Geschreven door:Tanja Begheijn

Benahavís Riverwalk is een verborgen paradijs! Het is een erg populair gebied voor rivierwandelingen, zo hebben ook enkele Mojo’s zich afgelopen zomer in de Río Guadalmina gewaagd.

Rivierwandelingen zijn een geweldige manier om de natuur te ervaren die op geen enkele andere manier toegankelijk is. Het enige wat je nodig hebt zijn badkleding en stevige schoenen die ook bestand zijn tegen water, want nat zullen ze worden! In ruil daarvoor ervaar je het als een verborgen paradijs om door het verkoelende water te dwalen dat onophoudelijk langs je voeten stroomt. Afhankelijk van de tijd van het jaar kan er meer of minder water in de rivierbedding zitten. Wanneer er veel water is, moet je door sommige passages zwemmen, dus het is wel een vereiste dat je goed kunt zwemmen. De waaghalzen hebben voldoende gelegenheid om op verschillende plaatsen op de route te ravotten met rotssprongen.

De tour duurt ongeveer twee uur om te lopen. In de buurt van waar de route begint, kunt u uw auto parkeren op de grote parkeerplaats.

Je kunt kiezen uit twee activiteiten als rivierwandelen of canyoning. Beide soorten tours zijn beschikbaar aan de Costa del Sol, maar waar je bij rivierwandelen zelf op pad kunt gaan, daar heeft u bij canyoning zeker een ervaren gids nodig, want er zijn stroomversnellingen, afdalingen en flinke rotssprongen. Bovendien vereist canyoning attributen in de vorm van een wetsuit en een helm.

Deel dit artikel

Bekijk ook eens deze blogs