Starlite

Geschreven door:
Geschreven door:Tanja Begheijn

Het actieterrein van het internationaal bekende Starlite, met al jaren het epicentrum in Marbella, breidt zich uit. Dat is althans de bedoeling van de initiatiefnemers, die het ook naar de stad Estepona willen brengen. Het voorstel is goedgekeurd door de Andalusische regering die dinsdag heeft ingestemd om Starlite Music van Estepona van strategisch belang te verklaren.

Volgens de details die zijn vrijgegeven na de Andalusische regeringsraad zal dit initiatief een investering van 286 miljoen euro en de creatie van 450 banen met zich meebrengen.

Het project, gelegen in de wijk La Panera, voorziet in de bouw van de Stad van de Muziek en de Audiovisuele Stad. De eerste zal een oppervlakte van 11 hectare hebben en de aanleg van een boulevard met een meer, een centraal plein, restaurants, een artiestenruimte en een auditorium voor grote muziekshows met een capaciteit van 15.000 personen. De operatie omvat eveneens de bouw van onder meer een hotel met een capaciteit van 200 kamers en een conferentiecentrum.

Aan de andere kant zal De Audiovisuele Stad bijna 6 hectare beslaan en bestaat uit verschillende opnamestudio’s en sets van tussen de 1,500 en 3,000 vierkante meter apparatuurmagazijnen en interne serviceruimtes.

Deel dit artikel

Bekijk ook eens deze blogs