Uber Green

Geschreven door:
Geschreven door:Tanja Begheijn

Vorige week heeft Uber aangekondigd dat inwoners en bezoekers van Málaga vanaf heden een Uber Green kunnen bestellen in de stad. Op die manier kunnen mensen zich emissievrij door de stad verplaatsen. Málaga is de tweede Spaanse stad die Uber Green introduceert. Madrid was al eerder begonnen met het aanbieden van deze dienst. Uber ziet zichzelf een rol spelen in de strijd tegen klimaatverandering. De ambitie van het bedrijf is dan ook om een volledig emissievrij platform te worden, en de uitbreiding draagt hieraan bij.

Afgelopen zomer heeft het platform aan de Costa del Sol alle records verbroken. In vergelijking met vorige jaren heeft het bedrijf een groei van 45% meegemaakt. Met de komst van Uber Green naast het brede huidige aanbod positioneert het bedrijf zich als een van de meest complete mobiliteitsoplossingen van Europa.

Verschillende steden aan de Costa del Sol zijn van plan om emissievrije zones in te voeren. Op basis van uitstoot van voertuigen wordt besloten of ze wel of niet zijn toegestaan. Uber Green speelt hier alvast op een slimme manier op in.

Deel dit artikel

Bekijk ook eens deze blogs